BANDA

Els dissabtes pel matí, tots els membres de la Banda es reuneixen per a assajar a la sala d'assaig de l'escola de música, sempre sota la direcció del Sr. Jordi Sacristán.

L’extens treball de la Banda es tradueix musicalment en un ampli i variat repertori. A la Banda assagem composicions musicals típiques de banda de les quals tenim un repertori molt interessant i ampli com per poder-lo oferir en concert o cercaviles. També podem fer sessions de demostració per a centres educatius, música religiosa adequada per les processons i oficis.

Les peces que estan assajant actualment són sobretot peces pel pròxim concert, cercavila o bé per les processons de Setmana Santa.

Tu poses la il·lusió, nosaltres l’ instrument

T'agradaria formar part d'una banda i aprendre a tocar un instrument musical?

A la nostra Banda hi ha trompetes, fiscorns, bombardins, trompes, tubes, trombons, clarinets, saxòfons (baríton, tenor, contralt i soprà), flautes travesseres, flautins, requintos, oboès, caixes, plats i bombos a part d'altres instruments. Utilitzem diferents instruments depenent del que toquem, però els saxos (alt i tenor), flautes travesseres, clarinets, trompetes, trombons, fiscorns, tubes, caixa/bateria sempre hi són presents.

Pels alumnes que comencen a tocar un instrument, nosaltres et recomanem: Flauta travessera, Trombó, Percussió, Contrabaix, Saxo i Clarinet.

Pels alumnes iniciats que vulguin aprendre un segon instrument, tenim: Flabiol, Tuba, Trompa, Bombardí, Saxo Tenor, Saxo Baríton, Contrabaix, Percussió, Trombó, Flautí, Tenora i Tible.

Actualment la banda té alguns instruments que no s'utilitzen per falta de músics. Si vols tocar-los posa't en contacte amb nosaltres, i si vols pots anar a l'escola de música per aprendre’n i després entrar a la banda.

Aquesta etapa implica un desenvolupament musical i instrumental que, partint des d'un nivell bàsic, permet l'evolució en el treball de conjunt de la banda amb les seves diferents famílies: fustes, metalls i percussió. El procés musical de la banda ha de donar com resultat l'abast gradual de millors nivells tècnic-interpretatius i de conjunt, que permeti a l'agrupació l'avanç responsable cap a l'execució de repertoris de major complexitat.

Un dels propòsits més importants de la banda consisteix a equilibrar un treball intern de consolidació de l'agrupació amb la formació en valors, l'assoliment d'una bona qualitat musical, i la seva funció social, artística i educativa.

La formació instrumental que s'ofereix en la banda possibilita que els integrants que han aconseguit alts nivells interpretatius explorin nous formats que brinden altres alternatives d'execució i creació musical, així com la inclusió d'altres instruments. És així com, des de la banda, poden generar-se grups de càmera, orquestres de ball, grups de fusió, bandes de jazz, rock, entre altres.

c/ Salut, 24 - 17300 Blanes 972 336 128
© 2023 Banda-Cobla Col·legi Santa Maria